Miniprix.ro

duminică, 30 septembrie 2012

Crema de ciocolata Dukan - croaziera

Cum sunt fan deserturi azi am încercat o crema de ciocolata Dukan potrivită etapei de croaziera.

Avem nevoie de:

- un iaurt mare cu 0% grăsime
- doua linguri de brânză proaspata degresata
- o lingurita de cacao
- indulcitor, esenta rom
- optional o lingura sau doua de tarate de ovaz

Se amesteca toate pana la omogenizare. Se lăsa 15 minute la congelator si se savureaza.

Iese la gust exact ca un Creme Ole de la dr. Oetker dacă știți despre ce vorbesc :)

duminică, 23 septembrie 2012

Ciorba radauteana Dukan - atac

Cum țin croaziera 5 zile proteine - 5 zile proteine plus legume, in perioada de proteine pure sunt mereu in căutare de idei de hrana :). Azi m-am gândit sa îmi fac o supa si cum optiunile de supa nu sunt prea multe din cauza ca nu am liber la legume, ciorba radauteana mi s-a părut cea mai buna soluție.

Avem nevoie de:

- un piept mare de pui, fără oase si piele
- o ceapa mică
- trei-patru cătei de usturoi
- un iaurt mic cu 0% grăsime
- doua oua întregi
- puțin otet sau bors
- sare, piper, boia dulce, leustean tocat

Se fierbe pieptul de pui intr-un litru si jumătate de apa împreuna cu ceapa toată, sare, piper, boia. Când e bine bine fiert se taie bucatele. Se pune înapoi in oala unde se mai lăsa la fiert după ce se pune si otet sau bors după gust.

Între timp se bat ouăle cu iaurtul si cu cateii de usturoi pisati, se toarna peste carne, se amesteca bine, se mai lasa 5 minute la fiert, se adaugă leustean tocat si gata.

Ciorba radauteana se poate face si pentru croaziera si atunci, fireste, se pune si zarzavat.

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Raport

In dimineata asta cantarul imi arata 56 de kilograme si jumatate. Nu imi vine sa cred ca am ajuns la greutatea aceasta si imi aduc aminte ca speranta mea era sa ajung macar pana la 59. Acum insa, cu cat am slabit mai mult cu atat parca vreau si mai mult sa slabesc. Am spus ca ma opresc la 55 de kg, parca vad ca atunci o sa vreau si mai mult.

Oricum parca imi e teama sa ma opresc. Cred ca o sa rămân la croaziera toată viața, nici la consolidare nu intru de frica :)))) In plus asa m-am obisnuit de tare incat nu simt nevoia de altceva. Bine, ma mai gandesc uneori la o inghetata sau la o portie de paste, dar cam atat. Sa vedem, sa ajung la 55 de kg si pe urma mai vad :p

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Ciorba de perisoare Dukan - croaziera

Pentru perisoare:

- 1/2 carne tocata vita sau pui, cum doriti
- un ou
- o lingura tarate ovaz (ca sa nu iasa tari precum ghiulelele :) )
- sare, piper

Se pune apa in cratita, se pune la fiert zarzavatul tocat (eu am pus ceapa, ardei, un morcov, pastranac, telina, dovlecel, fasole verde, puteti pune ce doriti voi din cele permise)

Dupa ce dă in clocot se pun perisoarele, dupa ce aproape au fiert se pune si o rosie - doua date pe razatoare, se mai lasa sa clocoteasca pana fierb perisoarele bine (carnea de vita fierbe putin mai greu).

Se aduaga bors si leustean dupa gust si la ultimele clocote se toarna in oala doua oua batuta. Se mai fierbe pana se incheaga ouale si gata.

joi, 13 septembrie 2012

Turta dulce Dukan - croazieră

Dieta asta îmi stârneşte imaginaţia de a crea reţete noi, mai ales de dulciuri. Pentru turta dulce avem nevoie de:

  • 4 ouă
  • 4 linguri tărâţe de ovăz
  • 4 linguri de brânză proaspătă cu  0% grăsime
  • un praf de copt
  • scorţişoară (pentru gustul specific de turtă dulce)
  • esenţă de rom şi de vanilie
  • îndulcitor
  • o linguriţă cacao cu grăsime maxim 20%

Ouăle se bat cu mixerul împreună cu tărâţea, cacaoa, îndulcitorul, esenţele, praful de copt şi scorţişoara (îndulcitorul şi aromele se pun după gust). După ce s-au amestecat bine se pune şi brânza şi se mai mixeaza puţin până devine totul o pastă care curge.

Coaceţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade în formă de silicon sau în tavă tapetată cu hârtie de copt până se desprinde de pe margini (sau trece testul scobitorii, dar eu nu am ştiut niciodată ce presupune asta aşa încât merg pe varianta cu desprinsul de pe margini)

Nu va creşte foarte mult, ca un chec, fiindcă brânza e destul de grea, dar tocmai de aceea se numeşte "Turtă". Bine, nici chiar turtă nu e, e perfectă :) Cel mai bine tăiaţi-o după ce se răceşte, caldă pare puţin umedă.


miercuri, 12 septembrie 2012

O luna si jumatate

Am ajuns la onorabila greutate de 57 de kilograme si deja exista voci care imi spun ca am slabit prea mult. Mai am de dat jos doua kilograme si intru la consolidare dupa ce pur si simplu m-am autodepasit, modesta de mine...

luni, 10 septembrie 2012

Cremă "de zahăr ars" Dukan - croazieră

Să mai spun că îmi plac budincile? Ar fi a nu ştiu câta oară. Azi mi-am făcut o cremă de "zahăr ars".

  • 3 ouă
  • jumătate de litru de lapte cu 0,1% grăsime
  • îndulcitor, esenţă rom, vanilie
  • un praf sare

Se aprinde cuptorul şi se setează la 180 grade.

Ouăle se bat bine cu un praf de sare, îndulcitorul şi esenţa. Se toarnă deasupra laptele rece de la frigider şi se mai bate un minut. Se toarnă compoziţia în forme yena sau de silicon şi se bagă la cuptor. Eu am pus într-o singură formă de chec.

Este gata când se rumeneşte deasupra. Se consumă rece.

Asa arata la cuptor, ea se mai lasă după ce o scoateţi.


duminică, 9 septembrie 2012

Muştar Dukan

Azi am găsit muştar fără zahăr în trei locuri, după ce am căutat până acum de am căpiat:

- muştar Dijon în Mega Image
- muştar cu hrean de Tecuci în Carrefour
- muştar cu bobiţe de muştar tot de la Tecuci la Profi

Pe toate trei scrie "Fără zahăr, cu îndulcitor". Eu l-am cumparat pe cel din Profi si este foarte bun, iar bobitele acelea sunt crocante si simpatice la gust :)


Găluşte cu rom Dukan - croazieră

Mie îmi plac foarte mult budincile şi le simt lipsa. Aşa că am inventat ceva care să îmi satisfacă pofta.

Produsul finit arata asa si e foaaarte bun:

Modul de preparare:

O jumătate de litru de lapte cu 0,1% grăsime se pune la fiert. Eu am folosit Fulga. Se adaugă îndulcitor (eu folosesc ştevie), esenta de rom şi de vanilie după gust.

Între timp se bat cu mixerul două ouă întregi cu un praf de sare. Se toarnă peste lapte amestecând în continuu. Compoziţia va arăta aşa:


Pe măsură ce fierbe, spuma se duce şi compoziţia se brânzeşte ca atunci când prepari brânză de casă.

 
Se pune o lingură de tărâţe de ovăz, sau două, eu am preferat să îmi păstrez o lingură din porţia de azi pentru a-mi mai face deseară un Tiramisu. După ce compoziţia se alege bine bine se răstoarnă într-o sită şi se mişcă puţin pentru a se scurge bine. 

În sită va lua şi forma de "găluşcă". Se răstoarnă într-un castron, se dă la rece şi după ce se răceşte bine se mănâncă cu linguriţa sau cu mânuţa....


Reteta aceasta nu poate fi facuta si in atac intrucat laptele este produs tolerat numai în croazieră, chiar dacă de fapt se transformă în brânză şi ce e nociv pt dietă se duce odată cu zerul.

vineri, 7 septembrie 2012

Tocaniţă de ficăţei - croazieră

Fiindcă sunt la cele cinci zile de proteine plus legume, azi mi-am făcut o tocăniţă de ficăţei:

- 1 kg de ficăţei de pui
- 2 cepe mari
- un adrei mare kapia
- trei căţei de usturoi
- 3 roşii potrivite date prin răzătoare
- sare, piper, boia dulce

Am spălat bine ficăţeii (am oroare de ficat în sânge) şi i-am pus în tigaia antiaderentă cu capac să se pătrundă în abur, cu sare, piper şi boia dulce. Între timp am tocat cepele ceva mai mare, le-am pus peste ficat, am acoperit la loc. Am tocat şi ardeiul kapia, l-am pus şi pe el, am acoperit la loc şi am lăsat la înnăbuşit. Atunci când vi se pare că este nevoie, adăugaţi apă ca să nu se prindă. Eu i-am lasat muuult la făcut, să fiu sigură că sunt bine pătrunşi ficăţeii. Când am fost sigură de asta am adăugat şi roşiile date pe răzătoare. Am lasat să clocotească sosul şi să scadă, cam încă 10 minute. Am adăugat pătrunjel verde şi mărar din belşug şi am stins focul. Gata.

joi, 6 septembrie 2012

Tiramisu Dukan - atac si croaziera

Reteta originala de tiramisu Dukan am preluat-o de aici, aceasta fiind potrivită atât pentru atac, cât si pentru croaziera. O redau mai jos:

- o lingura si jumătate de tarate (dacă suntem la atac) sau doua linguri dacă suntem la croaziera se pun la inmuiat in 100 de ml de cafea gata preparata, indulcita după gust si aromata cu esenta de rom. Se amesteca din când in când

- 200 de grame de brânză proaspata dietetica (0,1% grăsime) se amesteca cu indulcitor si esenta de rom. Eu am pus si un albus de ou, dacă nu va încânta ideea de albus crud puteți renunța la el. 

După ce s-a inmuiat taratea (cam 15 minute) puteți începe asamblarea desertului intr-un pahar mai mare sau un bol (arată minunat in pahar sau bol de sticla). 

Se pune o lingura de brânză, o lingura de tarate, iar branza, iar tarate si tot asa pana la sfârșit apoi se da la rece sau nu. Eu am lăsat paharul 25 de minute la congelator. 

Fiindcă mie nu îmi place cafeaua si sunt la croaziera unde am voie o lingurita de cacao cu conținut redus de grăsime, am inmuiat taratea in 100 de ml de caScao preparata cu apa fierbinte indulcita si aromata cu esenta de rom. 

Recunosc ca am preparat reteta cu mare scepticism, mă gândeam in sinea mea: Ha, halal Tiramisu... Dar vreau sa ca spun ca este o reteta minunata si are exact gust de Tiramisu. 

Am sa pun si poza ceva mai târziu. 

Iata:

luni, 3 septembrie 2012

Din nou Cheesecake Dukan - atac si croaziera


Aceeași placinta Dukan ca aici cu deosebirea ca e coapta la cuptor in forma de silicon pentru chec. 
Am copt întâi blatul, făcut de data asta cu 4 linguri de tarate si cu un praf de copt in loc de bicarbonat de sodiu, adica asa:
- 4 linguri de tarate
- un ou intreg si albusul de la un alt ou
- un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
- indulcitor stevie dupa gust
- esenta de rom dupa gust si/sau vanilie 
Le-am batut pe toate cu mixerul si am turnat compozitia in forma de silicon pe care am bagat-o in cuptorul incalzit inainte de a ma apuca de treaba. 
După ce s-a rumenit l-am răsturnat pe un tocator de lemn. Intre noi fie vorba se poate consuma si ca atare sub forma de chec, tare bine mai arata si mirosea. A crescut cam de doua degete.
 In aceeasi forma de silicon, acum goala, am pus umplutura:
- 500 grame branza proaspata cu 0% grasime
- un ou intreg si albusul de la un alt ou
- indulcitor stevie dupa gust
- esenta rom si/sau lamaie si/sau vanilie
Toate le-am batut bine cu mixerul si dupa cum spuneam le-am turnat in forma de silicon. Blatul l-am pus deasupra si am mai lăsat totul la cuptor pana când s-a întărit branza (adica daca miscam forma, se dezlipea de pe pereti) iar blatul a fost bine prins in ea.
După ce s-a racorit am băgat forma la frigider. Când s-a racit am răsturnat-o pe un platou si am tăiat-o felii. Tinand cont de faptul ca blatul e facut cu patru linguri de tarate, se consuma respectand regula celor doua linguri de tarate pe zi dacă suntem la croaziera sau una si jumătate pentru atac.


 Asa arata forma mea de silicon, am cumparat-o din Auchan cu 15 lei.

duminică, 2 septembrie 2012

Oua umplute Dukan - atac si croaziera

Eu tin croaziera 5 zile proteine si 5 zile proteine plus legume, asa incat in cele 5 zile de proteine imi trebuie retete de tip atac realizate din proteine si atat, la care eventual adaug cele doua linguri de tarate de ovaz de care am voie in croaziera (atentie, daca sunteti la atac, rezumati-va la o lingura si jumatate de tarate si atat)

Azi m-am gandit sa imi fac oua umplute cu ton ca sa am in aceasta seara si maine la serviciu.

Voi face asa:

6 oua le voi fierbe tari (mie imi plac cat de tari posibil)

Dupa ce au fiert si s-au racit le scot galbenusul pe care il pisez intr-un castron cu furculita. Atentie, daca aveti probleme cu colesterolul, nu pisati decat 4 galbenusuri din 6.

 Iau o conserva de ton marutit in suc propriu - tonul maruntit este mai bun in situatia asta decat cel bucati. Amestec tonul maruntit cu galbenusul de ou si cu branza proaspata - eu pun cam o lingura generoasa. (Puteti pune cata doriti sau chiar puteti renunta la ea daca nu aveti) Adaugati sare si piper dupa gust, chiar si putin patrunjel tocat daca va place. Umpleti ouale. Dati la frigider. Dupa o ora puteti savura.

Bineinteles ca in perioada de croaziera proteine + legume puteti pune si putina ceapa tocata in umplutura, ardei sau gogosar tocat, puteti sa mancati ouale cu salata, totul tine de imaginatie. Asa cum ii explicam cuiva recent, atunci cand tii Dieta Dukan trebuie sa dai dovada de cat mai multa imaginatie exact ca in cazul sexului :p

Pofta buna!

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Placinta cu brânză Dukan - atac si croaziera

Am incercat aceasta reteta adaptand putin ce am citit pe ici pe colo pe net.

Pentru blat avem nevoie de:

- 1 lingura si jumatate de tarate de ovaz daca suntem la atac sau doua linguri de tarate daca suntem la croaziera
- un ou intreg si albusul de la un alt ou
- un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
- indulcitor stevie dupa gust
- esenta de rom dupa gust si/sau vanilie

Se bat toate spuma cu mixerul si compozitia se pune in tigaia de teflon cu capac unsa cu un strop de ulei de ricin si se coace pana se rumeneste dupa care se intoarce pe partea cealalta.

Daca vreti o varianta rapida dar mai putin sanatoasa, se mai poate pune intr-un castron din portelan cu diametrul de 20 de cm in cuptorul cu microunde la putere mare timp de 8 minute. Se intoarce de pe o parte pe alta si se mai pune 5 minute la copt.

Intre timp se prepara crema de branza:

- 300 grame branza proaspata cu 0% grasime
- un ou intreg si albusul de la un alt ou
- indulcitor stevie dupa gust
- esenta rom si/sau lamaie si/sau vanilie

Se bat foarte bine la mixer pana se face o crema omogena.

Blatul se pune intr-o forma acoperita cu hartie de copt si deasupra se pune crema, dupa care se da la cuptorul incins in prealabil 20 de minute.

Sau in varianta la cuptorul cu microunde, se pune blatul intr-o farfurie adanca, deasupra se pune crema si se lasa la copt la putere mare timp de 15 minute.

Iese delicioasa.




Faza de atac - reguli si alimente permise

Azi cantarul imi arata 57 de kilograme. Am facut furori la mine la serviciu si o multime de colege au inceput si ele dieta. Cele mai multe intrebari au fost legate de atac asa incat sintetizez aici  

In faza de atac poți mânca:

- Pui la rotisor fără aripi si piele
- Ficatei la gratar sau in tigaie fara grasime (in suc propriu)
- Carne de peste, pui si de vita preparata fără grăsime, adică pe grătar, la abur, la cuptor, in folie
- mezeluri de pui si vita dar sa te uiti pe eticheta sa aibă cât mai putine lipide si cât mai putine glucide
- conserve de peste in suc propriu (eu numai ton am găsit in suc propriu)
- iaurt cu 0% grăsime
- brânză cu 0% grăsime (din Cora, Kaufland la raionul cu servire asistata, Miez de Lapte de la Delaco, etc. )
- oua sub orice forma dar gatite tot fără grăsime (fierte, ochiuri in apa, ochiuri sau omleta in tigaia teflon) dar nu mai mult de 4-5 galbenusuri pe saptamana fiindca e periculos pentru cei cu colesterol. Puteti face omleta de ex din trei albusuri si un galbenus.
- o lingura si jumătate de tarate de ovaz pe zi

Toate cele de mai sus se pot consuma si împreuna, adică:
  •  oua cu carne, 
  • omleta cu sunca si branza
  • oua bătute cu tarate si coapte in tigaie peste bucatele de carne, 
  • salata de ton cu branza si ou fiert, 
  • mezeluri cu brânză si ou fiert moale sau tare, 
  • supa de carne cu galuste de ovaz, 
  • oua umplute cu ton 
  • somon afumat 
  • ficatei la gratar cu iaurt
  • iaurt cu tarate de ovaz
Faza de atac se tine între 7 si 10 zile pt cine vrea sa dea jos mai mult de 20 de kg, se tine 5 zile pt cine vrea sa slabeasca între 10 si 20 si 3 zile pt cine vrea sa slabeasca între 5 si 10 kg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Miniprix.ro